Lundhaga Snickeri byggdes hösten 2003 och produktionen började i januari 2004. Vi som startade det hela är Ingemar och Mikael Larsson (far och son).

Vi driver ett snickeri som är inriktade på fönster. Ingemar Larsson har varit snickare hela livet, han började redan som 16-åring som lärling på Georg Johanssons snickerifabrik i Flakeberg. Där fick han lära sig att göra trappor bl.a. Det han har sysslat mest med är att göra fönster, men även trappor, hyllor m.m. Han jobbade 30 år på Wester Byggträ innan han valde att starta eget.

Mikael Larsson har gått i sin fars fotspår. Han har gått Hantverksprogrammet inriktning Möbelsnickeri på gymnasiet. När han slutade där 2001 började även han på Wester byggträ. Samtidigt som han jobbade på Wester bedrev han en enskild firma hemma i det gamla hönseriet som hobby. Där gjorde han olika sorters blomsterpallar, paradhanddukshängare, krokar m.m.

Vi är inriktade på fönster i olika modeller. Allt efter era önskemål. De kan vara runda, fyrkantiga, ovala, valvade, halvmåne, spetsiga, snedställda, eller vad ni kommer på. Öppningsbara eller fasta. Vi gör små fönster och riktigt stora modeller. Det minsta vi har gjort är 20x20cm och det största är en gavelspets på 33 meter bred och 7,5 meter hög i flera sektioner.

Leverans från Lundhaga Snickeri till vår kung. Ett kungligt ställe på Ölands södra udde inte så längt från Långe Jan.

Vi tillverkar även trappor i olika modeller. Vi gör även arbeten efter kundernas förfrågningar. 

Spröjs
Vi gör spröjs till fönstren om man vill ha det . Man kan få spröjs som ligger mellan glasen eller utanpåliggande som man kan avlägsna.

Glasning
Vi köper in glas till fönstren och sedan glasar vi själva. Vi använder glaslist för att fästa glaset. På utefönster har vi aluminiumlist längst ner. Vi använder olika sorters glas, efter era önskemål. Exempel enkelglas, två- eller treglas, energi argon, brandglas och trådglas.

Träslag
Vi tillverkar mest i furu. Men det förekommer även andra träslag. T.ex. bok, ek m.m.

Färger vi använder
Vi använder kvalitetsfärg från Jotun i valfri kulör. De färger vi använder mest är vit, brun och svart. Vi har även gjort i grönt och rött m.m. Vi tar hem den färgen ni önskar. Det går även få en färg på utsidan av fönstret och en på insidan. Vi sprutmålar vissa färger och vissa pensel målar vi. Vilket vi använder beror på färg, modell på fönstren och antalet fönster.